Lilas Style

Oslo i et nøtteskall

Sengens dimensjoner har stor betydning

Når man velger en seng til barnerom, må man fokusere på mange aspekter. I tillegg til estetikken, som selvfølgelig bør tilpasses barnets preferanser og hele innredningen på barnerommet, er det sikkerhet, komfort og sunn søvn som er de viktigste spørsmålene. Hvordan skal en barneseng være? Hva skal man legge vekt på når man velger den, og hvorfor er det av betydning?

I tilbudene til produsenter av barnemøbler kan man finne enkeltsenger og dobbeltsenger, køyesenger, senger med enkel ramme og skuff eller dekorative sider og tilleggsutstyr som gir mulighet til å tilpasse interiøret individuelt. Før du velger det ytre utseendet på sengen, må du imidlertid være oppmerksom på madrassens størrelse. For ett år gammelt barn som gradvis skifter fra en sprinkelseng til en typisk seng for større barn, er det ikke verdt å velge en altfor stor madrass – sørg for at plassen til barnet er tilpasset dets høyde, så vil sengen vare til ca 4–5 årsalder når barnet vil kreve mye større plass. Hvis du velger en seng til et eldre barn og har litt mer plass på rommet, er det verdt å satse på en dobbel madrass. Selv om den skiller seg fra enkeltsengen med noen flere centimeter i bredden, blir denne konstruksjonen betydelig bedre og mer komfortabel for et barn som bruker sengen til både søvn og lek.

Barneseng og sikkerhet

En nyfødt baby plassert i en sprinkelseng er beskyttet av rekkverk, men når barnet begynner å vokse, begynner rekkverket å komme i veien. Når du bytter til en mer tradisjonell form av sengen, er det verdt å tenke på å fortsette å sørge for barnets sikkerhet under søvn. Løsningen kan være senger med avtakbare rekkverk som ikke dekker hele langsiden av sengen, men en stor nok del av den slik at barnet ikke faller ut under søvn. Hvis barnet ditt vokser opp og rekkverket viser seg å være unødvendig, kan du enkelt demontere det.

Når det gjelder sikkerhet, bør spesiell oppmerksomhet også rettes mot materialet sengen er laget av og overflaten på sengen. Eventuelle skarpe kanter, farlige hull, plast og tre av dårlig kvalitet med splinter er absolutt uakseptable. Møblene skal være korrekt pusset, beskyttet med lakk og malt med maling som er motstandsdyktig mot skader og smuss, men også fri for farlige kjemikalier som kan utgjøre en trussel for barnet.

Holdbarhet og funksjonalitet til barnesenger

Når du møblerer et barnerom, må du huske at sengen ofte er et sted å leke, ligge og møte med jevnaldrende. Både rammen og madrassen skal velges med tanke på holdbare og skadebestandige materialer. Vær også oppmerksom på funksjonalitet – sengene er tilgjengelige med praktiske skuffer for å oppbevare sengetøy og undertøy, noe som på et lite barnerom kan vise seg å være en ekstremt praktisk lagringsplass.

Hvorfor er det verdt å velge barnesenger nøye?

Søvnhygiene er viktig fra tidlig alder, så det er verdt å fremme en behagelig og sunn søvn blant barna sine. Først og fremst bør en barneseng være komfortabel og trygg, slik at barnet ikke blir søvnig etter hele natten. Det allerede nevnte spørsmålet om sengens holdbarhet er også viktig – de billigste, ofte attraktive med tanke på estetikk, kan raskt miste formen og bli skadet under bruk av å leke, hoppe på madrassen og av mange andre ideer som barn vil finne å bruke sengen til bortsett fra selve søvnen. Ved å velge en slitesterk seng, laget av solide materialer og med en madrass som er motstandsdyktig mot skader og slitasje, vil barnet absolutt kunne nyte komfort i mange år fremover.

 

 

Vi anbefaler:

 

Trivelige lokaler utstyrt med det beste utstyr innen fotografering. Spør oss! Spesialist portrett foto - Anna Bober Bryllupsfotograf i Oslo med gode referanser og bred erfaring! Typer: Bryllup, Portrett, Parfotografering.

Fornøydhetsgaranti på renholdet. Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud! Tjenester: Flyttevask i Oslo, rundvask. Skreddersydde renhold. Det lille ekstra. Lang erfaring.

Design til stue, soverom, bad og hage. Vi formidler det beste innen skandinaviske håndverks- og designmøbler. Følg oss på Instagram. Møbler på nett og interiør. En god opplevelse.